Menu Close

CAMINAR VS CÓRRER

Avui en dia, s’ha posat molt de moda el running o altres activitats físiques a l’aire lliure. Però sempre hi ha dubtes en triar un esport o un altre. Avui explicarem les diferències entre caminar i córrer, així podreu ajustar als vostres objectius, sense oblidar mai que s’ha de fer de l’esport una activitat divertida i que ens agradi. D’aquesta manera, no ens costarà tant tornar-rutina i no ens donarà tanta mandra.

Si ens fixem en els beneficis de caminar podem observar que aquest tipus d’activitat és molt millor per a principiants o persones amb sobrepès o obesitat, en comparació amb córrer aquest té menys probabilitat de patir una lesió ja que la velocitat és diferent. Està demostrat que si camines a velocitat alta pots arribar a perdre les mateixes calories que si aquestes trotant a un ritme lent.

Pel que fa a córrer o el running com se l’anomena ara, és una activitat que millora considerablement i ens fa presentar una major capacitat aeròbica i muscular, es treballen molts més músculs que caminant, i té un desgast energètic més gran i crema més calories . Aquesta activitat té més probabilitats de patir una lesió però amb un bon escalfament abans de l’exercici i uns bons estiraments abans i després es redueix molt aquesta probabilitat. És important si correm que el calçat sigui adequat i que el lloc on correm també. Per exemple, és millor córrer per camí que per asfalt ja que per asfalt l’impacte en el nostre cos és més dur i aquest material no esmorteeix bé el cop, i això a la llarga pot produir lesions a les articulacions de les cames principalment, com genolls o turmells.

Cal tenir en compte que quan fem qualsevol tipus d’activitat física nostre cos segrega endorfines que són uns neurotransmissors que ens produeixen sensació de benestar, disminueixen el dolor i combaten el malestar. Encara que si és important dir que quan el ritme de l’activitat és més elevat la segregació d’endorfines també.

Tant el caminar com el córrer, o qualsevol altre tipus d’exercici físic redueix considerablement el risc de patir una malaltia, hi ha estudis que demostren que la inactivitat augmenta un 25% les possibilitats de tenir alguna patologia, la més comuna, és la malaltia cardíaca i cardiorespiratòria.

L’OMS (Organització Mundial de la Salut) considera que el 6% de les morts del món són a causa del sedentarisme. Segons l’OMS, l’exercici físic recomanat a la setmana són 150 minuts, és a dir, uns 20 minuts al dia.

Així que deixa les excuses que no tens temps per fer exercici, perquè 20 minuts al dia els pots trobar per dedicar-los a tu i la teva salut. I comença a canviar hàbits que segur et faran sentir millor.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.