Menu Close

RISC CARDIOVASCULAR

Avui, 14 de Març es celebra des de 2005, el dia Europeu per a la prevenció del Risc Cardiovascular amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre la importància de les malalties cardiovasculars ja que cada any malalties d’aquest tipus s’emporten la vida de moltes persones. L’OMS (Organització Mundial de la Salut) va publicar un estudi al 2015 on exposava que aquest mateix any van morir 17,7 milions de persones a causa d’aquest tipus de malalties, és a dir, un 31% de les morts de tot el món. I per això, són la primera causa de mort a nivell mundial.

És molt important conscienciar la població sobre això i posar mesures de prevenció per reduir aquestes xifres.

Els factors de risc són:

  • Colesterol alt
  • Diabetis miellitus
  • Malaltia periodontal
  • Estrès i ansietat
  • Sedentarisme
  • Hipertensió arterial
  • Mala alimentació
  • Alteració en la freqüència cardíaca
  • Obesitat
  • Tabaquisme

Hi ha coses de la llista anterior que no es poden canviar però altres que si, i si canvies hàbits de la teva vida el risc de patir una malaltia cardiovascular es redueix considerablement.

Si vols calcular quin és el risc que tens de patir una malaltia cardiovascular entra a fundaciondelcorazon.com i a part de realitzar el càlcul també podràs veure molta més informació sobre aquest tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.