Menu Close

MOPC – MALALTIA PULMONAR OBSTRUCTIVA CRÒNICA

Avui, 28 de març se celebra el dia mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica o també coneguda com MPOC.

Aquesta malaltia es caracteritza per que és progressiva i hi ha una obstrucció no reversible al pas de l’aire dificultant la respiració. És una malaltia amb un alt percentatge de mortalitat, per això és la tercera causa de mort després de les cardiopaties i el càncer.

En ser progressiva hi ha persones que pateixen la malaltia i no ho saben perquè els símptomes es presenten a poc a poc.

La principal causa d’MPOC és el tabaquisme. Com més cigarretes fuma una persona més probabilitat té de patir aquesta malaltia. Altres causes poden ser l’exposició a gasos, grans quantitats de contaminació o fum de tabac (fumador passiu) i fum de foc freqüentment sense ventilació apropiada.

Els símptomes són tos amb o sense expectoració, fatiga (cansament), refredats amb freqüència, dificultat per realitzar activitat física lleu, dificultat respiratòria i sibilàncies.

No té cura però es poden fer coses per evitar que empitjori i millorar els símptomes a part dels fàrmacs i rehabilitació respiratòria, com ara:

 • Caminar per millorar capacitat respiratòria (parla amb el teu fisioterapeuta perquè t’indiqui que fa temps has de fer-ho).
 • Evitar climes molt freds o molt calents i canvis bruscos de temperatura.
 • No estar prop de persones fumant i de llocs molt contaminats.
 • Reduir la contaminació de la casa, ventilant els espais.
 • Fer servir l’estrès i l’estat d’ànim.
 • No menjar productes processats, portar una dieta equilibrada i variada.

6.657 thoughts on “MOPC – MALALTIA PULMONAR OBSTRUCTIVA CRÒNICA

 1. Interior House Painter in Dacula, Georgia

  You’re so awesome! I do not think I have read through anything like this before. So wonderful to find someone with unique thoughts on this topic. Really.. many thanks for starting this up. This web site is one thing that’s needed on the web, someone with some originality.

 2. cheap jordans

  My husband and i were now happy Ervin could round up his homework while using the precious recommendations he got through the weblog. It’s not at all simplistic to just always be freely giving secrets and techniques that some other people have been selling. And now we figure out we have got the blog owner to be grateful to for that. All the explanations you’ve made, the simple site navigation, the relationships you give support to engender – it’s most sensational, and it is helping our son in addition to the family feel that the article is interesting, and that’s exceptionally vital. Thanks for all the pieces!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.