Menu Close

ALIMENTS PER ENFORTIR EL SISTEMA IMMUNE

Amb l’arribada del fred i els refredats nostre estil de vida varia. Ens passem més temps dins de casa, amb una vida menys activa, també augmenta l’estrès i no ens toca tant el sol. Aquests factors provoquen que el nostre sistema immune estigui més feble i puguem posar-nos malalts amb més facilitat.

En l’anterior publicació us parlem dels refredats i què podíem fer per prevenir-los. Un dels consells que es donaven era portar un estil de vida saludable i una bona alimentació. En aquest post us ensenyem diversos aliments que ajuden a enfortir el nostre sistema immune.

Aquests aliments són:

Fruita i verdura: Porten molts antioxidants, vitamines i minerals necessaris.

  • Cítrics com la taronja,la llimona, la mandarina i la llima. Aquests són molt rics en vitamina C.
  • El kiwi juntament amb la taronja ens ajuden a disminuir la mucositat, eliminar toxines i disminuir la inflamació.
  • L’all cru és un gran combatent dels bacteris i els virus. I encara que no és una verdura els xampinyons també fan aquesta funció.
  • La ceba millora les infeccions respiratòries i també ajuda a millorar la tos i la mucositat.
  • Les fruites i verdures de color vermell contenen vitamina A.
  • Els espinacs contenen vitamina C i àcid fòlic (és un tipus de vitamina B). Aquestes també contenen ferro que reduirà el risc de debilitat i fatiga.
  • El gingebre millora els símptomes de la grip i el refredat.

Un dels oligoelements necessaris perquè el sistema immune realitzi les seves funcions correctament és el zinc, aquest el podem trobar en el marisc, el cereal integral i els ous.

Per tenir l’energia necessària i no sentir-nos febles la fruita seca i els llegums ens ajudaran, ja que contenen magnesi i coure i proporcionen energia.

Per a la tos i la irritació a la gola l’ideal és la mel.

També són necessaris els probiòtics que podem trobar-los al iogurt, encara que cal vigilar amb aquest aliment ja que pot augmentar la secreció de mucositats. Així que només ho prendrem si no tenim mucositats.

L’aigua és indispensable per a la nostra supervivència perquè manté hidratat el cos i les seves mucoses, a més elimina toxines.

També ens ajudarà menjar plats calents, com les sopes, cremes de verdures i les infusions. Ens va bé alguna cosa calenta, augmenta la temperatura del nostre cos i ens hidrata.

És important a més, de portar un estil de vida saludable, fer exercici i portar una dieta variada. Si volem fer una dieta amb un objectiu definit, com perdre pes o guanyar massa muscular cal recórrer a un dietista per fer una dieta a la vostra mida.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.