Menu Close

VISTA CANSADA

Avui dia, una gran part de la població mundial treballa davant de dispositius tecnològics, i no només això sinó que la nostra vida cada vegada més està submergida dins d’aquests dispositius, ja sigui l’ordinador, televisió, tablet, mòbil o altres.

Aquest estil de vida no és beneficiós per a la nostra salut ocular. Cada vegada hi ha més persones que necessiten ulleres i també cada vegada persones més joves.

Actualment, se sap que entre un 70 i un 75% de la població que treballa amb ordinadors pateixen de vista cansada.

I, quins són els símptomes de la vista cansada? Mal de cap i/o ulls, llagrimeig, visió borrosa o doble, enrogiment i dificultat en l’enfocament.

Per això, avui portem uns consells que us ajudaran a descansar la vista i evitar els símptomes descrits anteriorment.

  • Realitza descansos de 15 minuts freqüentment. Per relaxar la musculatura ocular pots tancar els ulls o mirar a objectes que estiguin lluny.
  • És important que quan estiguis davant de la pantalla parpellegis freqüentment per lubricar l’ull. Quan aquest no està prou lubricat pot fer mal.
  • Cal mantenir el monitor brillant i amb suficient llum per no haver de forçar la nostra vista, és molt important que vegem les coses amb claredat. A més, els llums del lloc on estiguem, si no hi ha prou llum solar, han d’estar enceses per la mateixa raó.
  • Si creus que et cal utilitzar ulleres únicament per a l’ordinador consulta a un professional d’aquest àmbit.
  • La distància mínima entre la pantalla i els teus ulls hauria de ser de 40/50 centímetres.
  • Per relaxar els ulls posa els palmells de les mans sobre de les teves parpelles tancades, això alleujarà la sensació de cansament i descansarà la nostra vista.
  • Si és de nit o estàs en un lloc fosc, redueix la llum blava de la pantalla.
  • Si observes enrogiment i sequedat ocular pots utilitzar col·liris o llàgrimes artificials per alleujar aquests símptomes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.