Menu Close

APENDICITIS. COM IDENTIFICAR-LA?

L’apendicitis és una inflamació de l’apèndix – part de l’intestí gros – i es troba a la part inferior i dreta de l’abdomen. S’inflama per obstruccions de matèria fecal o amb objectes estranys.

Segons alguns estudis la funció de l’apèndix és de protecció de bateries beneficioses per al nostre organisme, però no és essencial per viure.

En aquest post us ensenyem a identificar una apendicitis.

Primerament, el dolor s’inicia al voltant del melic de forma difusa i també a la part més alta i central del ventre (zona groga, 1). Entre 3 i 6 hores després de l’inici del dolor, aquest es va intensificant i es desplaça a la part més baixa i cap a la dreta de l’abdomen (zona vermella, 2).

Aquest dolor va acompanyat de vòmits, nàusees, inapetència (falta de la gana) i febre. També pot aparèixer inflor a l’estómac i augment de la sensibilitat, diarrea o restrenyiment i incapacitat per eliminar gasos.

La apendicitis és la urgència amb necessitat quirúrgica més comú, ja que, 1 de cada 10 persones la pateix durant la seva vida i es precisa d’una intervenció quirúrgica per salvar la vida del pacient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.