Menu Close

La Fisioteràpia és una professió sanitària amb molt de caràcter social. És una ciència que té l’objectiu de preservar, restablir i augmentar el nivell de salut dels ciutadans per tal de millorar les condicions de la vida de la persona i de la comunitat i, específicament, la prevenció, la promoció, el manteniment i la recuperació de la funcionalitat mitjançant qualsevol dels mitjans manuals, físics i químics al seu abast.

Actualment, una gran part de la societat relaciona al fisioterapeuta amb un massatgista, i es creu que la nostra feina és simplement fer massatges. Però la nostra funció va molt més enllà del massatge, que és una de les tantes tècniques que utilitzem. Com, per exemple:

 • Cinesiteràpia: utilització de moviments amb finalitats terapèutiques.
 • Electroteràpia: utilització del corrent elèctric amb finalitats terapèutiques.
 • Mecanoterapia: utilització d’un sistema artificial que simula i indueix a la realització d’un moviment amb finalitats terapèutiques.
 • Massoteràpia: utilització de la mà produint moviment dels teixits i fluids en el cos humà buscant un cap terapèutic (massatge).
 • Hidroteràpia: utilització de l’aigua amb finalitats terapèutiques.
 • Termoteràpia i crioteràpia: utilització de l’augment o pèrdua de calor amb finalitats terapèutiques.

Segons la WCPT (Confederació Mundial per la Fisioteràpia) indica que la Fisioteràpia implica la interacció entre el fisioterapeuta, els pacients/clients, altres professionals de la salut, famílies, cuidadors i comunitats. Els fisioterapeutes busquen maximitzar la qualitat de vida en l’àmbit de promoció, prevenció i tractament tenint en compte les quatre dimensions de l’ésser humà: físic, psíquic, social i ètic/espiritual.

Els fisioterapeutes actuen en tres nivells d’atenció: primari (prevenció, educació i habilitació), secundari (curació de processos) i terciari (tractament de recuperació funcional en patologies i processos ja instaurats i crònics).

La fisioteràpia no es dedica únicament al sistema musculo-esquelètic, sinó que també actua en els àmbits cardio-respiratori, neurològic, pediàtric, traumatològic, esportiu, geriàtric.

Quins són els beneficis de la fisioteràpia per a la nostra salut?

 • Combat els símptomes i signes d’algunes patologies principalment el dolor i la inflamació.
 • Prevé lesions i molèsties a partir dels exercicis, estiraments o consells posturals que els fisioterapeutes donen per evitar una malaltia o lesió que podria causar-se en el futur.
 • També ajuda a alentir processos degeneratius a partir de tècniques i teràpies que s’utilitzen.
 • Reforça estructures i millora o manté mobilitat.
 • Augmenta la qualitat de vida i el benestar. Els fisioterapeutes no només diagnostiquen, prevenen i curen sinó que també influeixen en les barreres ambientals de les activitats diàries.